Vanliga frågor!

Vanliga frågor!

Absolut! Alla kurser går att delbetala räntefritt i 12 månader. Det som tillkommer är en uppläggningsavgift på första fakturan á 295 kronor.

Du genomgår inte någon kreditupplysning när du tar delbetalning hos oss.

Eftersom vi vill kunna erbjuda så billiga men kvalitativa makeuputbildningar som möjligt så har vi valt att, för tillfället, utesluta makeupprodukter och borstar i våra utbildningar. Enligt de undersökningar vi gjorde (innan utbildningarna gick live) så vill majoriteten inte ha makeup eller borstar inkluderade i kursavgiften då de hellre såg att utbildningarna låg lägre i pris.

Skulle det komma att ändras i framtiden så är tanken att du kan köpa till ett produktpaket, så att du själv kan välja vad du vill lägga dina pengar på.

Kontakt sker via mail eller telefon. Alla de studenter som läser våra utbildningar idag föredrar att använda mail som kontaktmedel med det finns även ett direktnummer till din kursledare om du ha frågor eller vill bolla idéer.

Mailadress: josephine.kyllerman@icloud.com

Telefon: 076 – 604 26 86

Alla uppgifter skickas via mail till din info@minmakeuputbildning.se, detta för att göra det så smidigt för er som möjligt.

Det beror helt på vad du vill få ut av utbildningen och vad du planerar att göra efter den?

Vill du läsa allt allt allt! Då är det Makeupartistutbildningen du ska gå. Med den kan du jobba i butik på tex. Kicks, Åhlens eller Lyko men också frilansa och arbeta på modevisningar, fotograferingar, bröllop osv. Den tar dig igenom grunderna i hur du lägger en makeup på dig själv, modeller, äldre, yngre av alla etniciteter. Det är en djupdykning i hur yrket ser ut ute på plats med massvis med tips på hur du ska arbeta när du kommer ut till en arbetsgivare.

Är det så att du vill jobba i butik och kanske frilansa lite grann på sommaren för att göra bröllopsmakeuper eller enbart sminka dig själv, då räcker det med att gå Makeupstylist 1. Det är en utbildning som lär dig grunderna för att lägga makeup på dig eller någon annan, färglära, olika ögontekniker osv. Den utesluter dock Special Effekts Makeup, hur man gör sår, tidsenlig makeup efter årtal och lär dig inte hur du ska tänka gällande hur makeupen ser ut i olika ljussättningar.

Har du precis tagit studenten från gymnasiets Stylist utbildning så kan du läsa till Makeupstylist 2 för att bli färdigutbildad makeupartist. Du behöver dock bifoga ett exemplar av ditt gymnasiebetyg för att få tillgång till den kursen.

I mailet ni skickar för granskning ska högupplösta bilder finnas med som visar den makeup du lagt. Bilderna ska vara tagna i dagsljus eller med en studiolampa. Godkända bilder kommer att vara följande;

  • Ansiktsbild framifrån
  • Ansiktsbild i profil
  • Närbild stängda ögon (när du lagt ögonmakeup)
  • Närbild på öppna ögon (när du lagt ögonmakeup)
  • Närbild på läpparna stängda utan leende (när du lagt läppmakeup)

I mailet ska även svar finnas på följande frågor;

-Vad har varit lätt/svårt i denna uppgift?
-Vad har du lärt dig av övningen?

Nej, det behöver du inte! Det kan underlätta men har du en mobiltelefon eller surfplatta så fungerar det minst lika bra. Vår hemsida är mobilanpassad och materialet går att läsa direkt i din mobiltelefon!

Så länge du hör av dig till din kursledare och berättar varför du har problem att hålla deadlinen så är det ingen fara, du kommer inte bli underkänd enbart för att du inte lämnar in en uppgift i tid. Ha en dialog med din utbildare så att ni kan komma överens om ett nytt datum då du kan lämna in din uppgift istället.

Det avgör du helt själv. Vi har alla olika förutsättningar för att klara av vissa uppgifter. Är du helt ny med makeup och enbart pluggar denna utbildning (utan jobb på sidan av) så rekommenderar vi att du lägger ner 40 timmar i veckan, alltså en heltids arbetsvecka. Är det däremot så att du känner att du har koll på mycket inom makeup så kan du klara dig på betydligt färre timmar. Det man ska ha i bakhuvudet är självklart att det är stor skillnad att sminka sig hemma framför spegeln där man inte får kritik av någon annan, än att följa en teknik och försöka att utvecklas.

Desto mer timmar du lägger ner, desto snabbare kommer framstegen att gå!

Tiden för bedömning kan variera och vi försöker att skicka svar till dig inom 1-3 arbetsdagar, det kan ibland ta upp till 7 dagar beroende på hur mycket uppgifter vi har att bedöma. Det är dock ingen fara om det skulle vara så att du vill gå vidare med nästkommande uppgifter och påbörja att läsa nästa kapitel i utbildningsmaterialet.

Dessa uppgifter är inte framtagna för att du ska misslyckas, de är inte extremt svåra utan är till för att agera som en upprepning av det du just gått igenom. Du får absolut använda ditt utbildningshäfte när du gör de skriftliga proven.

Gällande inlämningsuppgifterna så underkänns du inte om du gjort något på fel sätt, däremot kan du bli ombedd att komplettera och testa en annan teknik och skicka in en bild till när du gjort den. Allt är med en baktanke och det är att du som student ska kunna göra fel under studietiden (du kommer säkert att stöta på fel och motstånd i arbetslivet också) och få tips och riktlinjer hur du undviker samma fel i framtiden. Så får du göra om en del av en uppgift, se det som en chans att få lära dig ytterligare något nytt! 🙂